Exemestane

Exemestane

63.00 InStock
Fabrikant

Natco Pharma

Pakket

25mg 28 pillen

Stof

Aromasin

Wat doet Aromasin (exemestane) doen in Nederland?

Exemestane wordt gebruikt om vroeg te behandelen en gevorderde borstkanker bij vrouwen die al zijn gestopt met menstrueren (postmenopauzale). Het wordt meestal gebruikt bij vrouwen die al een vorm van kanker medicijn genaamd tamoxifen hebben ontvangen.

Veel borstkanker tumoren groeien in reactie op oestrogeen. Exemestane interfereert met de productie van oestrogeen in het lichaam. Hierdoor wordt de hoeveelheid oestrogeen die de tumor wordt blootgesteld aan verminderd, wat de groei van de tumor zal beperken.

Voordat u begint met de behandeling met exemestane, moet u en uw arts te praten over de voordelen van dit geneesmiddel zal doen, evenals de risico’s van het gebruik ervan.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is verkrijgbaar in de volgende doseringsvormen:

  • Tablet

Het wordt voornamelijk voorgeschreven menopauzale vrouwen met oestrogeen gevoelige borstkanker en soms gebruikt voor de behandeling van onvruchtbaarheid door polycysteus ovarium syndroom (PCOS).

Hoe werkt Arimidex Anastrozole of werken in Nederland?

Het remt irreversibel het enzym dat verantwoordelijk is voor het draaien testosteron in oestrogeen. Het werkt door binding aan het enzym en maakt het niet de gebruikelijke functies uitvoeren.

Veiligheidsvoorschriften en Side Effects in Nederland:

Aromasin (Exemestane) bijwerkingen zijn meestal mild als de dosering op de juiste wijze wordt aangepast door de arts. Dit omvat: hoofdpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid, haaruitval, osteoporose risico. Vrouwen: vaginale droogheid en vaginale bloeden.

X