Tretizen 10

Tretizen 10

4.00 InStock
Fabrikant

Zenlabs

Pakket

10 mg (10 capsules)

Stof

Isotretinoin (Accutane)

Koop Tretizen 10 online in Nederland

Isotretinoïne is een vorm van vitamine A. Het vermindert de hoeveelheid olie die vrijkomt door de olie-klieren in je huid, en helpt je huid zichzelf te vernieuwen sneller. Isotretinoïne wordt gebruikt voor de behandeling van ernstige nodulaire acne die niet heeft gereageerd op andere behandelingen, waaronder antibiotica. Isotretinoïne (INN) (etymologie en uitspraak), ook bekend als 13-cis-retinezuur en de eerste markt gebracht als Accutane door Hoffmann-La Roche, is een oraal farmaceutische geneesmiddelen voornamelijk gebruikt voor de behandeling van ernstige nodulaire acne. Zelden wordt ook gebruikt om bepaalde huidkankers (plaveiselcelcarcinoom) te voorkomen, en bij de behandeling van andere kankers. Het wordt gebruikt voor de behandeling harlekijnichtyose, een meestal dodelijk huidziekte en lamellaire ichthyosis. Het is een retinoïde, wat betekent dat gerelateerd is isotretinoine roaccutane aan vitamine A, en wordt in kleine hoeveelheden van nature in het lichaam. Zijn isomeer, tretinoïne, is ook een acne drug.

Bestel Tretizen 10 online in Nederland

Isotretinoïne wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van ernstige acne. De meest voorkomende bijwerkingen zijn een tijdelijke verergering van acne (duurzame 2-3 weken), droge lippen (cheilitis), droge en gevoelige huid, en een verhoogde gevoeligheid voor zonnebrand. Soms en zeldzame bijwerkingen zijn spierpijn (spierpijn), en hoofdpijn. Isotretinoïne is bekend dat het aangeboren afwijkingen als gevolg veroorzaken in utero blootstelling als gevolg van het molecuul nauwe gelijkenis met retinoïnezuur, een natuurlijke vitamine A derivaat, dat de normale embryonale ontwikkeling controleert.

Steroïde-profiel in Nederland

In de Verenigde Staten een speciale procedure vereist om de farmaceutische verkrijgen. In de meeste andere landen een toestemmingsformulier is vereist, die deze risico’s verklaart. Vrouwen die isotretinoïne mag niet zwanger tijdens het krijgen, en gedurende 1 maand na behandeling met isotretinoïne. Seksuele onthouding of effectieve anticonceptie is verplicht in deze periode. Barrièremethoden zelf (zoals condooms) zijn ongeschikt geacht worden vanwege de ongewenste uitval van ongeveer 3%. Vrouwen die zwanger vallen, terwijl op isotretinoïne therapie zijn over het algemeen geadviseerd om een beëindiging te hebben. Isotretinoïne heeft geen effect op de mannelijke voortplanting.

In 2009, Roche besloten om Accutane uit de Amerikaanse markt te verwijderen nadat jury’s miljoenen dollars aan schadevergoeding had toegekend aan voormalige Accutane gebruikers via inflammatory bowel disease vorderingen. Andere veel voorkomende merken zijn Roaccutane (Hoffman-La Roche, bekend als Accutane in de Verenigde Staten vóór juli 2009), Amnesteem (Mylan) Claravis (Teva), Absorica (Ranbaxy) Isotroin (Cipla), en Epuris (Cipher).

Isotretinoïne wordt voornamelijk gebruikt voor ernstige cystic acne en acne die niet heeft gereageerd op andere behandelingen. Acne behandeling begint meestal met isotretinoine roaccutane topicale retinoïden (bijvoorbeeld tretinoïne, adapaleen), in combinatie met lokale antibiotica (bijvoorbeeld clindamycine, erythromycine) of antiseptica (bijvoorbeeld benzoylperoxide bevattende preparaten), gevolgd door orale antibiotica (bijvoorbeeld doxycycline en minocycline) . Bij vrouwen kan cyproteronacetaat bevattende pil nuttig zijn als er geen contra-indicaties.

Tretizen 10 te koop in Nederland

In het geval van hormonale acne, zoals bij vrouwen in hun jaren ’20 en ’30 met cyclische acne, kan vaak een kuur met isotretinoïne permanent verbeteren van acne het wegnemen van de noodzaak van levenslang hormonale manipulatie.

De primaire indicatie voor isotretinoïne is de behandeling van ernstige cystische acne vulgaris. Veel dermatologen steunen ook het gebruik ervan voor de behandeling van mindere mate van acne die resistent blijken te zijn andere behandelingen, of dat de productie van fysieke of psychologische littekens. [7]

Evenmin is effectief voor hidradenitis suppurativa en enkele gevallen van ernstige acne rosacea. Het kan ook worden gebruikt om harlekijn ichthyosis, lamellaire ichthyosis helpen en wordt in xeroderma pigmentosum gevallen keratosen verlichten. Isotretinoïne is gebruikt voor de behandeling van de zeer zeldzame aandoening fibrodysplasia ossificans progressiva. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van neuroblastoom, een vorm van kanker zenuw.

Isotretinoïnetherapie Voorts heeft bewezen effectief tegen genitale wratten bij experimenteel gebruik, maar wordt zelden gebruikt voor deze indicatie er effectievere behandelingen. Isotretinoïne kan een effectieve en veilige alternatieve systemische vorm van therapie vormen voor RCA van de cervix. In de meeste landen deze therapie is momenteel goedgekeurde en alleen gebruikt wanneer andere therapieën mislukt.

Isotretinoïne is een teratogen; Er is ongeveer 20% -35% risico op aangeboren afwijkingen bij baby’s die aan het geneesmiddel in utero, en ongeveer 30% -60% van de kinderen blootgesteld aan isotretinoïne prenatally is melding neurocognitieve stoornis vertonen. Vanwege dit, zijn er strenge controles op het voorschrijven van isotretinoïne voor vrouwen die zwanger kunnen worden en vrouwen die zwanger worden tijdens het gebruik van isotretinoïne wordt sterk aangeraden om hun zwangerschap te beëindigen.

X