Modafinil

Modafinil

44.00 InStock
Fabrikant

Alpha Pharma

Pakket

200mg 30 pillen

Stof

Modafinil

Browse Wishlist
Browse Wishlist

Merknamen te zoeken in Nederland

In het Engels-sprekende plaatsen, wordt het geneesmiddel vaak verkocht onder verschillende merknamen, zoals Alertec, Provigil en Modavigil. In de VS, Modafinil is een schema IV gereguleerde stof, wat betekent dat een persoon die wil om de drug te kopen een recept nodig om het te kopen. Het is een sterk gereguleerd en gecontroleerde substantie omdat het potentieel verslavend. Afgezien van dat, is het echter niet wettelijk beperkt en kan gemakkelijk worden gekocht als je de benodigde recept.

Actie modus in Nederland

Het werkingsmechanisme gebruikt een mysterie maar modern bevindingen suggereren dat het fungeert als een zeer zwak en atypische selectieve dopamine heropname inhibitor is eveneens gedraagt andere geneesmiddelen in deze classificatie. Er is veel bewijs om de bewering te ondersteunen; het wordt echter ook gedacht dat er eigenlijk veel meer werkingsmechanismen.
Zoals vermeld, is gekoppeld aan narcolepsie Modafinil waardoor het een goede behandelingsoptie voor narcolepsie en andere slaap gerelateerde problemen en aandoeningen maakt. Aangezien er een enorm risico voor het ontwikkelen van overgevoeligheidsreacties en neuropsychiatrische stoornissen bij het nemen van de drug, de European Medicines Agency beveelt in het beperken van het voorschrijven van het medicijn aan patiënten die last hebben van alleen narcolepsie.

Contra-indicaties voor Modafinil Gebruik in Nederland

Vergelijkbaar met andere geneesmiddelen en drugs, de eerste plaats contra-indicatie voor het gebruik daarvan allergie en overgevoeligheid. Bij modafinil is de enige contra-indicatie voor het gebruik ervan. Echter, Cephalon heeft literatuur verspreid adviseren dat is het nog steeds belangrijk om een arts te raadplegen alvorens de drug als mensen kunnen problemen met betrekking tot overgevoeligheid voor bestanddelen van de tablet te ervaren. Mensen die lijden aan levercirrose kunnen ook problemen hebben met de drug als Anabolen kopen hun toestand kan het metabolisme van modafinil verminderen. Natuurlijk, mensen met cardiovasculaire problemen altijd gevoelig voor problemen veroorzaakt over bepaalde geneesmiddelinteracties met name die een effect op het zenuwstelsel en neurotransmitters.

Bijwerkingen in Nederland

Net als elke drug en medicatie, modafinil treft mensen anders en kunnen bijwerkingen die niet gunstig zijn voor de persoon te laten zien. Zoals met elk geneesmiddel, de effecten al dan niet op een bepaalde persoon en daarom het juist klinische studies en proeven vereist. Teva Pharmaceuticals biedt documentatie over de nadelige effecten van de drug. Volgens hun klinische proeven, 1/3 van hun deelnemers hebben ervaren hoofdpijn bij het nemen van de drug, terwijl 11% last van misselijkheid. Andere bijwerkingen die deelnemers ervaren omvat: diarree, nervositeit, slapeloosheid, duizeligheid en GI problemen hoewel deze problemen werden ondervonden slechts minder dan 10% van de deelnemers.

X