Bent Over Dumbbell Rear Delt Raise With Head On Bench1

Bent Over Dumbbell Rear Delt Raise With Head On Bench1

rear deltWe zullen werken aan de ontwikkeling van deltoïde spieren, rear delt raise. Deze oefening zal de schouders versterken en pompen, hun breedte visueel vergroten. Lopende domoren boven het hoofd worden meestal uitgevoerd terwijl ze staan en vereist een minimum opleiding. Het belangrijkste ding – gebruik niet te veel gewicht en zo nauwkeurig mogelijk de techniek in acht nemen om schade aan de elleboog- of schoudergewricht te vermijden.

Betrokken spieren

De oefening laadt vooral de deltoïdespier, die, zoals bekend, een humerusspier is die de buitenste contour van de schouder vormt. Met andere woorden, krachtige en brede schouders zijn een gevolg van de ontwikkelde delta.

Dumbbells opheffen en mengen overhead
De halters gaan door de zijkanten.
De anatomische deltoïdespier bestaat uit drie bundels:

  • voorzijde;
  • midden of lateraal;
  • achterzijde.

Het oplichten van domoren boven het hoofd is gericht op middelgrote (zij zijn ook laterale) bundels en terug. Een trapezius spier (bovenste rug en achterste nek) werkt ook, en schoudergewrichten worden bovendien versterkt, rear delt raise.

Techniek van uitvoering

Reductie wordt uitgevoerd tijdens het staan:

  1. Neem de halters in je handen. Handen zijn recht, naar beneden gericht, langs het lichaam.
  2. Zet je voeten aan de breedte van je schouders. U kunt uw knieën iets buigen om extra stabiliteit te waarborgen. Handen kunnen ook een beetje buigen bij de elleboog om de kans op letsel op de gewrichten te verminderen. De rug is recht, de look is naar voren gericht.
  3. Inhaleren, hef de halters op. Het is belangrijk om niet voor u op te heffen, maar door de zijkanten, tot de domoren niet over je hoofd lijken.
  4. Ontvouw je armen tijdens het klimmen, zodat de palmen op het bovenste punt naar voren komen. Het is beter om het te ontvouwen op een moment dat de halters over schouderniveau gaan. Bij het bovenste punt hoeft de handen niet te worden gereinigd bij het mengen, ze moeten lichtjes gebogen blijven bij de ellebogen. Zorg ervoor dat je handen boven je hoofd houden, niet op het schouderlijnniveau.
  5. Adem langzaam terug naar de startpositie.

Tijdens het klimmen kan je je adem inhouden. Dit helpt om te concentreren op de nodige inspanning en helpen bij het behoud van evenwicht, wat belangrijk is, aangezien de oefening wordt uitgevoerd tijdens het staan.

Nogmaals vestigen we rear delt raise de aandacht op het feit dat het niet wordt aanbevolen om domoren boven het hoofd te hakken met te veel gewicrear delt raisehten van halters. Observatie van de juiste techniek hier is veel belangrijker dan gewicht. Oefening moet zeer vlot worden gedaan, zonder scherpe jerks.

Bovendien kunnen buitensporige dumbbells je gewoon niet precies de techniek volgen: jerks zullen zich voordoen, daarnaast kan je je handen niet hoog genoeg verhogen. Ten slotte kan dit leiden tot letsel van de gewrichten.

Probeer tijdens de oefening te voelen hoe de doelspieren werken tijdens het werken. De sensatie moet optreden als de armen ongeveer 30 ° ten opzichte van het lichaam worden verhoogd, de maximale spanning die u zal voelen wanneer de hand ongeveer 45 ° ten opzichte van de schouderlijn is.

Contra

Met voorzichtigheid moet permanent vermengen worden aan mensen met hart- en vaatziekten. Het is beter om vooraf een arts te raadplegen.

Gewonde gewrichteneen 100% reden om de oefening niet te doen. Dit geldt vooral voor de elleboog- en schoudergewrichten, die de hoofdbelasting zijn.

X