Showing all 5

Sorteren op:
Laten zien:

Clenbuterol is een veel gebruikte bronchodilator in vele delen van de wereld. Het geneesmiddel wordt meestal bereid 20mcg tabletten, maar ook in siroop en injecteerbare vorm. Clenbuterol behoort tot een brede groep van geneesmiddelen bekend als sympathicomimetica. Deze drugs beïnvloeden dat sympathische zenuwstelsel in een groot aantal manieren, grotendeels gemedieerd door verspreiding van adrenoceptoren. Er zijn in feite negen verschillende soorten van deze receptoren in het lichaam, die zijn geclassificeerd als alfa- of beta en verder gesubcategoriseerde met typenummer. Afhankelijk van de specifieke affiniteiten van deze middelen voor de verschillende receptoren, kunnen ze eventueel worden gebruikt bij de behandeling van aandoeningen zoals astma, hoge bloeddruk, hart- en shock, hartritmestoornissen, migraine en anafylactische shock. De tekst Goodman en de farmacologische Basis of Therapeutics 9 ‘Gillman’s”Edition heeft een goede baan van het beschrijven van de uiteenlopende aard waarin deze drugs invloed op het lichaam:

“De meeste van de acties van catecholaminen en sympathomimetische middelen kunnen worden ingedeeld in zeven grote categorieën: perifere prikkelende werking op bepaalde vormen van gladde spieren, zoals die in bloedvaten die de huid, nieren, en de slijmvliezen en op de klier cellen, zoals die van de speeksel- en zweetklieren; een omlopende remmende werking op bepaalde andere gladde spieren, zoals in de wand van de darm, de bronchiale boom, en in bloedvaten skeletspieren; een cardiale prikkelende actie, die verantwoordelijk is voor in verhoging van de hartslag en de kracht van contractie; metabole acties, zoals een toename in de snelheid van glycogenolyse in de lever en spieren vrijkomen van vrije vetzuren uit vetweefsel; endocriene acties, zoals modulatie van de afscheiding van insuline, renine, en de hypofyse hormonen; CNS acties, zoals ademhaling en stimulatie met sommige geneesmiddelen een toename van waakzaamheid en psychomotorische activiteit en een vermindering van de eetlust; en presynaptische acties die resulteren in ofwel remming of bevordering van de afgifte van neurotransmitters zoals bijvoorbeeld noradrenaline en acetylcholine.”

Het geneesmiddel clenbuterol is bijzonder een selectieve beta-2-sympathicomimetica, in eerste instantie alleen betrekking hebbend op één van de drie subsets van beta-receptoren. Van bijzonder belang is het feit dat deze drug heeft weinig beta-1 stimulerende activiteit. Aangezien beta-1 receptoren zijn nauw verbonden met de cardiale effecten van deze middelen maakt dit clenbuterol reversibele luchtwegobstructie (en effect van bèta-2 stimulatie) te verminderen met minder cardiovasculaire bijwerkingen in vergelijking met niet-selectieve beta-agonisten. Klinische studies met deze drug voorstelling is het uiterst effectief als een bronchodilator, met een laag niveau van klachten van gebruikers en een hoge therapietrouw van de patiënt. Clenbuterol vertoont ook een zeer lange halfwaardetijd in het lichaam, gemeten ongeveer 34 uur lang. Hierdoor constante bloedspiegels eenvoudig te realiseren, is er slechts één of tweemaal daags doseringsschema hooguit. Dit is natuurlijk maakt het veel gemakkelijker voor de patiënt om te gebruiken, en kunnen aansluiten bij de hoge nalevingspercentage. Om ondanks dat clenbuterol is verkrijgbaar in een groot aantal andere landen echter; Deze verbinding is nooit goedgekeurd voor gebruik in de Verenigde Staten. Het feit dat er een aantal soortgelijke, effectieve astma-medicatie al beschikbaar in dit land kan te maken hebben met dit, als een potentiële drug onderneming zou waarschijnlijk niet vinden een winstgevend genoeg product te rechtvaardigen ten koste van de FDA-goedkeuring proces ondergaan . Hoe dan ook, buitenlandse clenbuterol voorbereidingen zijn op grote schaal beschikbaar op de Amerikaanse zwarte markt.

De beste producten in deze categorie:

X