Showing all 4

Sorteren op:
Laten zien:

Wij raden u aan deze bijsluiter te lezen, ook indien u Clomid al enige tijd gebruikt. De informatie hierin kan namelijk zijn veranderd.

Wat is Clomid en hoe werkt het?

Clomid tabletten bevatten als werkzame stof 50 mg clomifeencitraat. De hulpstoffen zijn: kristalsuiker, lactose, maïszetmeel, oplosbaar zetmeel (gluten), ijzeroxide (E172) en magnesiumstearaat. Hoe ziet Clomid eruit en hoe is het verpakt? Clomid tabletten zijn beige van kleur en hebben een ronde vorm. Aan de bovenkant hebben de tabletten een gleuf en aan de onderkant een M in twee cirkels. De tabletten zijn verpakt in doordrukstrips van 10 stuks. De strip zit in een verpakking met opdruk Clomid tabletten.

Hoe werkt Clomid?

De eierstokken bevatten vele eicellen (follikels). Een hormoon (het follikel stimulerend hormoon) zorgt ervoor, dat elke menstruele cyclus enkele eicellen groeien. Eén van deze eicellen kan uiteindelijk in de eileider terecht komen onder invloed van een ander hormoon (luteïniserend hormoon). Dit heet eisprong of ovulatie. In de eileider(s) kan deze eicel door een zaadcel (spermatozoön) bevrucht worden. Vrouwen, die geen eisprong hebben, kunnen niet zwanger worden. Clomid verhoogt indirect de produktie van deze hormonen. Hierdoor kunnen enkele eicellen groter worden en kan vervolgens de eisprong optreden.

Clomid is in het register ingeschreven ten name van Hoechst Marion Roussel B.V. en wordt gemaakt door Marion Merrel Dow, Frankrijk. Wanneer mag u Clomid niet gebruiken?

Clomid mag niet gebruikt worden:
* tijdens de zwangerschap
* wanneer uw lever niet normaal werkt
* bij abnormaal bloedverlies uit de schede (vagina)
* wanneer er blaasjes met vocht in uw eierstokken zitten (ovarium-cysten)
* wanneer uw hersenaanhangsel (de hypofyse) of uw eierstokken (ovaria) niet goed werken
* wanneer u overgevoelig bent voor clomifeencitraat

X