Showing all 1

Sorteren op:
Laten zien:

Technische Definitie – Prohormoon

Prohormonen zijn verbindingen die via een enzymatisch proces omgezet anabole hormonen in het lichaam. Als zodanig soortgelijke effecten in het lichaam veroorzaken anabole steroïden, induceren snelle spieren krachttoename, maar een geringere omvang dan anabole steroïden, vanwege de snelheidsbepalende dat wordt veroorzaakt door het enzym omzetting. Echter, deze technische definitie tegenwoordig beschouwd als verouderd als gevolg van de innovatie die wordt weergegeven in het supplement industrie sinds de introductie van de allereerste prohormoon androstenedione. Vandaag de term ‘prohormonen’ ter dekking niet alleen voorlopers met geslachtshormonen, maar omvat ook verbindingen die actief zijn op zichzelf en die vereisen geen aanpassing aan een ander hormoon anabole effecten veroorzaken. Omwille van de eenvoud in dit artikel de term prohormoon “heeft betrekking op alle producten die werken via een mechanisme hormonale anabole effecten veroorzaken, en niet alleen die welke converteren van een verbinding in elkaar na inname.

Het begin

Prohormonen werden geïntroduceerd op het supplement wereld in 1996 door de bekende Amerikaanse chemicus Patrick Arnold, die het supplement androstenedione ontwikkeld en ontketende het op een nietsvermoedende publiek. Androstenedione zeker creëerde een buzz in de sportwereld en is sterk verbonden in de populaire pers met honkbal grootheden als Mark McGwire waarvan het gebruik van het supplement werd aan het licht gebracht toen hij het honkbal huislooppas achtervolgd in 1998. In het breken van het record dat jaar McGwire bracht bekendheid zowel aan dat sport en de aandacht getrokken van de wet makers in de Verenigde Staten. Androstenedione werd snel gevolgd door een aantal andere supplementen zoals androstenediol, norandrostenediol, 1-4-androstadieendion en 5 alpha androstenediol om er maar een paar te noemen. Deze had alle verschillende effecten, wat wordt omgezet in testosteron in het lichaam, terwijl anderen zetten in het lichaam anabole hormonen zoals nandrolon, boldenon en dihydrotestosteron (DHT). Na enige tijd, Patrick Arnold’s bedrijf Ergopharm introduceerde het prohormoon 1-AD, die omgezet in een hormoon 1-testosteron. Dit was de eerste prohormoon beschouwd van vergelijkbare effectiviteit van illegale steroïden zoals Winstrol of Primobolan te zijn. In feite is op het moment van de invoering ervan veel werd gemaakt van het feit dat het was kwalitatief vergelijkbaar met de steroïde Trenbolonacetaat. Met de introductie van 1-AD, had prohormones duidelijk gevorderd met sprongen sinds de invoering van androsteendion (algemeen beschouwd als binnen bodybuilding vrij waardeloos tegen die tijd te zijn).

Met de introductie van 1-AD, het prohormoon markt drastisch veranderd. Een aantal bedrijven aan te vullen, zich ervan bewust dat het proces van enzymatische omzetting betekende dat prohormonen waren zwakker dan het nemen van een equivalente hoeveelheid van het doel hormoon ze omgezet in, besloten om de verkoop van producten zoals 1-testosteron (het hormoon dat 1-AD zou converteren naar ) en uiteindelijk de nu beruchte methyl-1-testosteron (M1T), die een 17-alpha gealkyleerd of gemethyleerde hormoon was. In eenvoudige termen, 17-Alpha Alkylering / Methylering betekende dat M1T was zeer resistent tegen afbraak door de lever, waardoor het de meest krachtige product op de markt, waardoor een snelle kracht en spiergroei, zelfs voor lange tijd steroïde gebruikers, evenals het veroorzaken samen met desastreuze bijwerkingen zoals hoge bloeddruk en gevaarlijke verhoging van leverenzymen.

X