Insulinepen

Insulinepen

Bij een ziekte als diabetes worden alle metabolische processen in het lichaam insulinepen kopen geschonden als gevolg van remming van de insulinesynthese. In dit geval begint een persoon type 1 diabetes. Als de patiënt geen competente behandeling krijgt toegewezen, ontwikkelt hij diabetes type 2, waarbij de gevoeligheid van de cellen van het lichaam voor insuline verdwijnt.

Dergelijke processen in het lichaam kunnen optreden als gevolg van verstoring van de pancreas, in de cellen waaruit insuline wordt gesynthetiseerd.

Behandeling van insulineafhankelijke diabetes  is gebaseerd op de normale ontvangst van het hormoon van buitenaf. Dit is nodig om de normale levensduur van de patiënt te garanderen. Bij diabetes type 2 is er insulinepen kopenniet altijd behoefte aan insuline, omdat de pancreas nog steeds zijn eigen hormoon kan aanmaken.

In ieder geval moet een patiënt met deze diagnose altijd insuline op voorraad hebben om indien nodig insulinetherapie uit te voeren.

Momenteel heeft de markt veel verschillende apparaten voor de introductie van het medicijn, waaronder speciale spuiten, spuiten, pennen, insulinepompen, verschillende bedrijven, die verschillende prijzen hebben. Om het lichaam niet te insulinepen kopen beschadigen, moet de patiënt in staat zijn om correct en zonder pijn de injectie te plaatsen.

De belangrijkste soorten insulinespuiten

De volgende soorten spuiten zijn beschikbaar:

 1. Spuiten met een verwijderbare naald, die kan worden vervangen wanneer het medicijn uit de injectieflacon wordt gehaald en aan de patiënt wordt toegediend.
 2. Spuiten met een ingebouwde naald die de aanwezigheid van een “dode” zone uitsluit, waardoor de kans op insulinerisico kleiner wordt.

Hoe een spuit te kiezen

Alle insulinespuiten zijn zo ontworpen dat rekening wordt gehouden met de behoeften van patiënten met diabetes mellitus. De apparaten moeten transparant worden gemaakt zodat insulinepen kopen de toediening van het medicijn kan worden gecontroleerd en de zuiger zo gemaakt is dat de injectieprocedure soepel verloopt, zonder scherpe schokken en geen pijn veroorzaakt.

Wanneer u in de eerste plaats een spuit kiest, moet u altijd letten op de schaal die op het product wordt toegepast, deze wordt ook wel de prijs genoemd. Het belangrijkste criterium voor de patiënt is de prijs van de deling (schaal van de schaal).

Dit wordt bepaald door het verschil in waarden tussen twee aangrenzende labels. Simpel gezegd, de schaalstap toont het minimale volume van de oplossing, die met de voldoende hoge nauwkeurigheid in de spuit kan worden getypt.

De kosten van het verdelen van insulinespuiten

De noodzaak om te weten dat meestal de fout van alle injectiespuiten de helft is van de prijs van een schaalverdeling. Dat wil zeggen, als de patiënt injecties met een injectiespuit met een schaalstap van 2 eenheden toedient, ontvangt hij een dosis insuline gelijk aan plus of minus 1 eenheid.

Als een persoon met diabetes type 1 zwaarlijvig is en zijn lichaamsgewicht normaal is, zal één eenheid kortwerkende insuline een verlaging van het glucosegehalte van ongeveer 8,3 mmol / liter veroorzaken. Als insulinepende injectie aan het kind wordt toegediend, zal het hypoglycemische effect nog sterker zijn en moet u weten of de  bloedsuikerspiegel normaal is tot welk insulinepen kopen niveau het blijft, om het niet te veel te verlagen.

Dit voorbeeld laat zien dat mensen met diabetes altijd moeten niet vergeten dat zelfs de kleinste fout in de spuit, bijvoorbeeld 0,25 kortwerkende insuline-eenheden kunnen niet alleen normaliseren van de concentratie van suiker in het bloed, maar in sommige gevallen zelfs leiden tot hypoglykemie, dus de prijs is zo is belangrijk.

Om injecties meer geletterd te maken, moet je spuiten gebruiken met lagere kosten voor verdeling, en dus met een minimale foutenmarge. En ook kun je deze techniek gebruiken, zoals verdunning van het medicijn.

Wat moet een goede spuit zijn voor de introductie van insuline

Het belangrijkste is dat het volume van het apparaat niet meer dan 10 eenheden is en dat de schaal zo is gemarkeerd dat de prijs van deling 0,25 eenheden is. Tegelijkertijd moet de prijs op de schaal ver genoeg van elkaar worden geplaatst, zodat het voor de patiënt niet moeilijk is om de insulinepen kopen noodzakelijke dosis van het geneesmiddel te bepalen. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een visuele beperking.

Helaas bieden apotheken in principe injectiespuiten voor de introductie van insuline, waarvan de prijs 2 eenheden is. Maar toch zijn er soms producten met een schaalstap van 1 eenheid, en sommige worden om de 0,25 eenheden toegepast.

Hoe de spuitpen te gebruiken

Veel artsen zijn het erover eens dat het voor diabetespatiënten optimaal is om spuiten met niet-verwijderbare naalden te gebruiken, omdat ze geen “dode” zone hebben, en daarom zal er geen verlies van het medicijn zijn en krijgt de persoon de volledige noodzakelijke dosis van het hormoon. Bovendien veroorzaken dergelijke injectiespuiten minder pijn.

Sommige mensen gebruiken dergelijke spuiten meer dan eens, zoals het hoort, maar verschillende. Als u zich strikt aan alle hygiënevoorschriften houdt en de spuit zorgvuldig verpakt na de injectie, is het hergebruik ervan uiteraard acceptabel.

Maar er moet aan worden herinnerd dat na verscheidene injecties met hetzelfde product, de patiënt pijn begint te voelen op de injectieplaats, omdat de naald insulinepen kopen dof wordt. Daarom is het beter dat dezelfde spuitgreep maximaal twee keer wordt gebruikt.

Voordat u een oplossing uit een injectieflacon rekruteert, moet u deze met alcohol wrijven en mag de inhoud niet worden geschud. Deze regel is van toepassing op kortwerkende insuline. Als de patiënt het geneesmiddel met langdurige werking moet gebruiken, moet de fles daarentegen worden geschud, omdat dergelijke insuline een suspensie is die vóór gebruik moet worden gemengd.

conventionele insulinespuiten

Voordat u de benodigde dosis van het medicijn in de spuit tikt, moet u de zuiger naar de markering op de schaal trekken die de juiste dosis bepaalt en de stopfles doorprikken. Daarna moet u op de zuiger drukken om de flacon in te laten. Hierna moet de injectieflacon met de spuit worden gedraaid en teruggetrokken zodat iets meer dan de vereiste dosis in de spuit van de stof wordt geleid.

Er is nog een nuance: de stop op de fles is beter om te doorboren met een dikkere naald en de injectie zelf wordt dunner gemaakt (insuline).

Als er lucht in de spuit komt, moet u met uw vinger op het product tikken en luchtbellen met een zuiger eruit persen.

Naast de basisregels voor het gebruik van insulinespuiten zijn er nog enkele andere kenmerken die te wijten zijn aan de noodzaak om verschillende oplossingen te combineren voor een adequatere insulinetherapie:

 1. In een injectiespuit moet u altijd de eerste insuline van korte actie typen en dan nog langer.
 2. Een kort insuline en middellang medicijn moet onmiddellijk na insulinepen kopen het mengen worden geïnjecteerd, je kunt ze heel kort bewaren.
 3. De gemiddelde insuline mag nooit worden gemengd met een verlengde insuline die zinksuspensie bevat. Omdat anders de transformatie van een lang medicijn in een kort geneesmiddel kan plaatsvinden en dit onvoorspelbare gevolgen zal hebben.
 4. Insuline voor langdurige werking Glargin en Detemir mogen nooit met een ander type geneesmiddel worden gecombineerd.
 5. De injectieplaats moet worden afgeveegd met warm waterbevattend detergens of een antisepticum. De eerste optie is relevanter voor mensen met diabetes die een zeer droge huid hebben. Alcohol zal in dit geval het zelfs nog meer vervangen.
 6. De naald moet altijd onder een hoek van 45 of 75 graden worden geïnjecteerd, zodat insuline niet in het spierweefsel valt, maar onder de huid. Wacht na de injectie 10 seconden totdat het medicijn volledig is geabsorbeerd en trek vervolgens de naald eruit.

Wat is een insulinespuit – pen

De spuitpen voor insuline is een speciale soort spuit voor het toedienen van het medicijn waarin een speciale patroon met een hormoon wordt ingebracht. Met de spuitpen kunnen patiënten met diabetes mellitus geen flesjes met hormonen en injectiespuiten mee nemen.

De positieve eigenschappen van de spuitpen:

 • De dosis insuline kan worden bepaald, uitgaande van de delingprijs in 1 eenheid;
 • Het handvat heeft een huls met een groot volume, waardoor deze vaker kan worden verwisseld;
 • Insuline wordt nauwkeuriger gedoseerd dan bij conventionele insulinespuiten;
 • de injectie wordt onmerkbaar en snel uitgevoerd;
 • Er zijn pennenmodellen waarin u verschillende soorten insuline kunt gebruiken;
 • Naalden in spuitpennen zijn altijd dunner dan de beste spuiten;
 • er is een mogelijkheid om op elke plaats insulinepen kopen een injectie te maken, de patiënt hoeft zich niet uit te kleden, dus er zijn geen onnodige problemen.

Soorten naalden voor spuiten en pennen, kenmerken naar keuze

Van groot belang voor diabetici zijn niet alleen de kosten van het verdelen van de spuit, maar ook de scherpte van de naald, omdat dit de pijnlijke gewaarwordingen en de juiste introductie van het insulinennaaldengeneesmiddel in het subcutane weefsel bepaalt.

Tot op heden worden verschillende diktes van naalden geproduceerd, die het mogelijk maken om injecties nauwkeuriger te maken zonder het risico op het krijgen van spierweefsel. Anders kunnen schommelingen in de concentratie van suiker in het bloed onvoorspelbaar zijn.

Het is het beste om naalden te gebruiken met een lengte van 4 tot 8 millimeter, omdat ze ook een kleinere dikte hebben dan conventionele insulinepen kopen insulinennaalden. Standaardnaalden hebben een dikte van 0,33 mm en dergelijke naalden hebben een diameter van 0,23 mm. Natuurlijk, hoe dunner de naald, hoe spaarzaam de injectie is. hetzelfde geldt voor  naalden voor insuline-spuiten.

Criteria voor het kiezen van een naald voor insuline-injecties:

 1. Volwassenen, patiënten met diabetes, evenals obese patiënten zijn fit naalden 4-6 mm lang.
 2. Voor initiële insulinetherapie is het beter om korte naalden te kiezen tot 4 millimeter.
 3. Zowel kinderen als adolescenten hebben een naald nodig van 4-5 mm lang.
 4. Het is noodzakelijk om een naald te kiezen, niet alleen in lengte, maar ook in diameter, want hoe kleiner het is, hoe minder pijnlijk het zal zijn.

Zoals hierboven al vermeld, gebruiken patiënten met diabetes vaak herhaald dezelfde injectienaalden voor injecties. Een groot nadeel van deze toepassing is dat microtrauma’s op de huid verschijnen die niet zichtbaar zijn voor het blote oog. Dergelijke microdamages leiden tot een insulinepen kopen schending van de integriteit van de huid, het kan afdichtingen lijken, die in de toekomst tot verschillende complicaties kunnen leiden. Als insuline op dergelijke sites wordt geïntroduceerd, kan het bovendien behoorlijk onvoorspelbaar gedrag vertonen, wat schommelingen in het glucosegehalte veroorzaakt.

Door het gebruik van spuitpennen kunnen soortgelijke problemen ook optreden als de patiënt herhaaldelijk een enkele naald gebruikt. Elke re-injectie resulteert in dit geval in een toename van de hoeveelheid lucht tussen de patroon en de externe omgeving, en dit veroorzaakt verlies van insuline en verlies van de geneeskrachtige eigenschappen ervan tijdens lekkage.

X