Wat is spierpijn?

Spierpijn – een van de meest voorkomende vormen van pijn die een of meer spieren en zachte weefsels in het gebied beïnvloedt. Vaak is de pijn uitstrekt tot het bindweefsel naast de spieren: de fascia, pezen en ligamenten. De meeste vaak pijnlijke sensaties optreden in de nek, rug en schouders. Gevoeligheid en spierspanning zijn de oorzaak van hoofdpijn .

Wat zijn de oorzaken spierpijn?

013Meestal is dit letsel (breuk, trauma, kneuzing of verstuiking) of overspanning veroorzaakt door overmatige lichaamsbeweging . De pijn komt direct na of tijdens het sporten en beïnvloedt verschillende spiergroepen. Typisch, is het meteen duidelijk wat voor impact de oorzaak van spierpijn was.

Over de problemen van voedsel, die de verbindende weefsels in het lichaam op de aanwezigheid van influenza en andere virale infecties kan de aard van spierpijn geven.

In principe is de oorzaak van spierpijn zijn:

 • stress of spanning;
 • trauma of letsel, alsmede vervorming en strekken;
 • een grote belasting op de spieren: de frequente, intensieve of fout;
 • ontsteking of infectie;
 • toediening van geneesmiddelen;
 • slechte houding;
 • reumatoïde en auto-immuunziekten.

Spierpijn: letsel of schade

Spierpijn als gevolg van overspanning of strekken kan optreden na inspanning, intramusculaire injectie, een sterke compressie. Spierpijn, ontstaan als gevolg van verwonding, kan geleidelijk of onmiddellijk knipperen. Het uiterlijk van pijn tijdens fysieke activiteit wordt geassocieerd spierpijn met de belasting op de spieren. Zij kunnen verergeren door langdurige stress en met rust, maar de gevoeligheid wordt gehandhaafd.

Schade als gevolg van verwondingen of letsel van pezen en ligamenten – is ook een van de oorzaken van pijn in de spieren. Schade kan worden gevarieerd van micro trauma tot breuken voltooien.

Myofascial pijnsyndroom

Deze pijn die alleen in zachte weefsels en spieren lijken te triggeren punten (knelpunten concentratie aangebracht binnen de spier). De pijn kan snijden, constant, dof, pijn. Triggerpoints menselijke levensvorm als gevolg van fysieke inspanning, letsel, vermoeidheid en andere factoren die niet rechtstreeks verband houden met deze: slechte houding, artritis, psycho-emotionele factoren, asymmetrische skelet ziekten van inwendige organen.

spierkrampen

014Deze pijnlijke onwillekeurige spiersamentrekkingen, die vooral voorkomen in de benen. Een vergelijkbaar fenomeen wordt waargenomen bij de meeste mensen. Deze vermindering kan worden veroorzaakt door nervositeit, lage temperatuur, fysieke overbelasting.

Spierkrampen – een omkeerbaar fenomeen. Ze kunnen zowel ontstaan en doorgeven, en kan ook de symptomen van aandoeningen van het centrale zenuwstelsel of van bepaalde ziekten. Gevoelloosheid en spierkrampen – enigszins anders verschijnsel, meestal lichter. Spasme – samentrekken van de spieren op het niveau van reflexen, die optreedt rond de ontstoken of beschadigde structuren en zorgt ervoor dat de spieren ongemak of gevoelloosheid.

het voorkomen

Met het oog op blessures en pijn te voorkomen in de spieren, is het noodzakelijk tijdens de oefening voorzichtigheid. Verhoog de lichamelijke activiteit en de intensiteit moet geleidelijk en pas na een korte warming-up zijn. Wanneer de oefening en lichamelijke activiteit moet worden vermeden snelle en plotselinge bewegingen. Het wordt ook aanbevolen om tocht, plotselinge veranderingen in temperatuur en snelle koeling te vermijden.

Als toegenomen vermoeidheid, verhoogt de spierzwakte, verander de stem, en wordt het moeilijk om hun ogen te openen – onmiddellijk een arts raadplegen.
Hoe de pijn te verzachten?

Pijn in de spieren in de eerste 2-3 dagen met de hulp van zeer effectief behandeld:

 • ice – wordt aangebracht op de plaats van de pijn in 10 minuten om de 2-3 uur;
 • rust – oefening voor 2-3 dagen is verboden;
 • pijnstillende pleister of gel;
 • compressie – ter voorkoming van de verspreiding van de locus van pijn oedeem gesuperponeerd elastisch verband of dressing strakke kleding;
 • zalven, verminderen blauwe plekken (geporinom zalf);
 • positie – de gewonde deel van het lichaam moet in de bovenste stand worden gehouden. Dit zal de zwelling te verminderen;
 • pijnstillers (diclofenac en ibuprofen).

Als de pijn aanhoudt voor een behoorlijk lange tijd, kunt u proberen om de therapie en fysiotherapie masseren.

X