Welke vitaminen zijn nodig om spieren op te bouwen?

Welke vitaminen zijn nodig om spieren op te bouwen?

Voor de meesten van ons is een set spiermassa onlosmakelijk verbonden met uren beweging in de sportschool vitaminen. Dus, eigenlijk, voor een set spiermassa, moet je verschillende krachtoefeningen uitvoeren, maar vergeet voedingsstoffen niet. Dit gaat niet alleen over eiwitten en koolhydraten, maar ook over vitamines.

Het belang van vitamines en mineralen

vitaminenHelaas wordt de rol van vitaminen te laag geschat door jonge atleten-bodybuilders. Ze besteden meer tijd de capaciteit, eiwit en keratine ontvangen, zelfs niet wetende dat een voldoende hoeveelheid vitaminen in de voeding draagt bij aan de ontwikkeling en het herstel van de spieren, leveren energie tijdens de krachttraining en het versterken van het bindweefsel. Het is bekend dat tijdens de oefening verliest het lichaam grote hoeveelheden vitaminen en mineralen, wat leidt tot verslechtering van de gezondheid, toegenomen vermoeidheid, en in sommige gevallen – beginnen met ernstige gezondheidsproblemen. Voor normaal werk in de sportschool heeft het lichaam vitamines en mineralen nodig, waardoor de gezondheid wordt onderhouden en verbeterd.

We brengen een lijst met vitamines onder de aandacht, die vooral nodig zijn voor atleten.

1. Cobalamine (vitamine B12) zorgt voor de eiwit-, koolhydraat- en vetstofwisseling. Door de aanwezigheid in de voeding verbetert de toestand van de zenuwweefsels, die, zoals bekend, verantwoordelijk zijn voor de overdracht van zenuwimpulsen van de hersenen naar de spieren. Met behulp van zenuwcellen worden spieren gestimuleerd en dit bevordert op hun beurt hun groei. Vitamine B12 komt voor in verschillende soorten vlees, vis, eieren, zuivelproducten.

2. Biotine (vitamine B7) zorgt voor energieproductie, verbetert de synthese van vetzuren, het metabolisme van aminozuren, koolhydraatmetabolisme. Zijn rol is van onschatbare waarde bij het verbranden van vetten, de normalisatie van de darm en het centrale zenuwstelsel. In het dieet van veel bodybuilders zijn er rauwe eieren vitaminen. Het zit in de dooier van rauwe eieren, lever, nieren, zuivelproducten, sommige soorten vis, soja en gerst bevat biotine.

3. Fishflavine (vitamine B2) is verantwoordelijk voor het eiwitmetabolisme, dat zo belangrijk is voor het opbouwen van spiermassa. Hij neemt actief deel aan de normalisatie van veel metabolische processen die nodig zijn om cellen van zuurstof te voorzien. De belangrijkste bron van visflavine zijn zuivelproducten, vlees, lever, groene groenten, bakkerijproducten gemaakt van volkoren meel vitaminen.

4. Vitamine A is van groot belang voor bodybuilders. In het bijzonder neemt hij deel aan de synthese van eiwitten. De vorming van spiercellen is het resultaat van dit proces. De bron van energie is glycogeen. Tijdens de training wordt vitamine A in grote hoeveelheden geconsumeerd. De meest toegankelijke bronnen van deze vitamine zijn melk (die niet voor de eerste keer wordt genoemd), eieren, vis, tomaten, wortels, pompoenen, paprika’s, kruiden.

5. Vitamine E neemt een speciale plaats in deze lijst in, omdat zonder dit het onmogelijk is om spieren op te bouwen. Het kan de regulator van het eiwitmetabolisme in het lichaam worden genoemd. Het is noodzakelijk om beschadigd spierweefsel te repareren. Een voldoende hoeveelheid vitamine E in het lichaam zorgt voor de groei van spiercellen. De belangrijkste bronnen van vitamine E zijn zonnebloemolie, olijfolie, sojabonen, lijnzaadolie, evenals noten, granen, groene bladgroenten.

6. Niacine (vitamine B3) maakt deel uit van de vitamine B-groep en neemt deel aan een dergelijk belangrijk proces voor het menselijk lichaam als de uitwisseling van eiwitten en koolhydraten. Bovendien normaliseert het de hoeveelheid cholesterol in het bloed. Vitamine B neemt deel aan 60 stofwisselingsprocessen, waardoor energie wordt geproduceerd! Vitamine B3 is zelf een nicotinezuur, dat vaak door bodybuilders wordt gebruikt om er meer vasculair uit te zien op het podium. Deskundigen adviseren echter om voorzichtig te zijn bij het gebruik van nicotinezuur. Een grote dosis nicotinezuur vertraagt het vetverbrandingsproces. Niacine wordt gevonden in kalkoenvlees, noten, eieren en zuivelproducten.

vitamines17. Vitamine D normaliseert de opname van calcium en fosfor, waardoor er een samentrekking van spieren is. De intensiteit van deze cuts beïnvloedt de duur van de krachttraining, wat op zijn beurt de enige manier is om spieren op te bouwen. Het ontbreken van deze vitamine is een van de belangrijkste redenen voor de vertraging van de spiergroei. Zoals je weet, calcium – versterkt het botweefsel dat de spieren vasthoudt. Een voldoende hoeveelheid calcium in het lichaam kan worden geleverd door voedsel te eten dat vitamine D bevat. Dit zijn vis, lever, eieren en paddenstoelen.

8. Thiamine (vitamine B1) speelt een belangrijke rol bij het goed functioneren van het centrale zenuwstelsel en de perifere zenuwen. De behoefte aan thiamine is vooral uitgesproken bij sporters. Dit komt doordat in de aanwezigheid van stressvolle situaties vitamine B1 actief wordt geconsumeerd. Krachttraining voor het centrale zenuwstelsel is stressvol, dus vitamine B1 zorgt voor werkcapaciteit en verhoogt de menselijke activiteit. Om het gewenste resultaat te krijgen (het gaat om het opbouwen van spieren), moet je vitamine B1 lange tijd consumeren. Bronnen van thiamine – noten, bonen, ontbijtgranen, gist, bananen, maar ook rundvlees, lever, erwten en spinazie.

9. Pyridoxine (vitamine B6) is betrokken bij het metabolisme van eiwitten en koolhydraten in het lichaam. Zijn rol is van onschatbare waarde. Vitamine B6 verlaagt cholesterol, normaliseert de leverfunctie vitaminen, verbetert de prestaties, stabiliseert de bloedglucosespiegels. Pyridoxine wordt aangetroffen in voedingsmiddelen van plantaardige en dierlijke oorsprong, zoals granen, noten, granen, citrusvruchten, tomaten, kool, wortelen, vlees, vis, lever, eieren. Opgemerkt moet worden dat spiergroei onmogelijk is zonder een voldoende hoeveelheid vitamine B6 in het lichaam. Het zal niet alleen de immuniteit versterken en het werk van het zenuwstelsel normaliseren, maar het zal ook een energiebron worden voor het uitvoeren van fysieke oefeningen.

10. Vitamine C speelt een actieve rol in de spiergroei. Het is een krachtige antioxidant, waardoor proteïne, het belangrijkste bouwmateriaal voor spieren, beter wordt opgenomen. De belangrijkste bronnen zijn citroenen, sinaasappels, bessen, kool, Bulgaarse peper, radijs, uien, broccoli.

Bevindingen

Normaal functioneren van het lichaam is alleen mogelijk met het regelmatige herstel van kracht en energie. Dit geldt vooral voor atleten die zichzelf onderwerpen aan lichamelijke inspanning. Om je doelen in bodybuilding te bereiken, moet je zorgen voor goede voeding. Voedsel moet alle vitamines en mineralen bevatten die nodig zijn voor het lichaam. Bij het maken van uw dieet voor elke dag, moet speciale aandacht worden besteed aan producten, waarvan het gebruik de spiergroei verbetert. Stoffen die deze stoffen bevatten, herstellen de spieren met intensieve belasting, krijgen weer kracht en verbeteren de algehele gezondheid. Versterk het lichaam kan vitamines, die zijn opgenomen in toegankelijk voor elk voedsel.

X